Президентът на САЩ Доналд Тръмп огласи днес предстоящото напускане на

...
 Президентът на САЩ Доналд Тръмп огласи днес предстоящото напускане на
Коментари Харесай

Още една ключова фигура напуска Белия дом

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп огласи през днешния ден идното овакантяване на поредна основна фигура измежду кръга си от доближени, а точно юриста на Белия дом Дон Макган, съобщи Българска телеграфна агенция.   Това става в миг, когато следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър заплашва от ден на ден Тръмп и негови доближени, показва организация Ройтерс.   „ Адвокатът на Белия дом Дон Макган ще се отдръпна от поста си наесен, малко след одобряването (надявам се) на арбитър Брет Кавано (за член на) Върховния съд ", написа в Twitter президентът на Съединени американски щати.„ Работих с Дон дълго време и в действителност оценявам работата му ", означи още Тръмп, без да уточни аргументи за напускането на Макган, нито кой ще стане негов правоприемник.
Оттеглянето на Макган бе разгласено две седмици след разкритията на в. New York Times, че юристът е „ сътрудничил необятно “ на следствието, осъществявано от екипа на Мълър по отношение на съмненията за скришен сговор сред предизборния екип на Тръмп и Русия.

Президентът на Съединени американски щати, който не стопира да твърди, че е обект на „ лов на вещици “, не скри раздразнението си след публикуването на публикацията. „ Разреших (на Макган), както и на всички други, да свидетелства. Не бях задължен да го върша “, съобщи Тръмп и увери още веднъж, че няма какво да крие.

Президентът на Съединени американски щати претърпя двоен удар във връзка с близкия си кръг от съдружници този месец. Бившият шеф на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт беше приет за отговорен в банкова и данъчна машинация, а някогашният му персонален юрист Майкъл Коен се призна за отговорен в данъчна и банкова машинация и в нарушение на законите за финансирането на предизборните акции, напомня Българска телеграфна агенция. 
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР